1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Jam van Ananas en Sinaasappel

Jam van Ananas en Sinaasappel

Door: gissie

  • Internationaal, Ontbijt
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-06-2006

Ingrediënten


1Ananas van ongeveer 500gr vruchtvlees,1/2liter vers geperst Sinaasappelsap,1 Citroen,de dunne schil van twee sinaasappels,500gr Tiense geleisuiker.


Verder heb je nodig


4tot5 glazen jam potjes,kookpot met dubble bodem of konfituurkookpot,plastik lepel om te roeren,weegschaal,.


Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de ananas,pers de sinaasappels,snij de sinaasappelschil in zeer dunne reepjes van ongeveer 2cm lengte

Bereidingswijze

Weeg het fruit en sap,doe in kookpot en overgiet met de suiker,boen de citroen en snij doormidden doe ook de citroen erbij en zet op niet te hevig vuur, ondertussen spoel je de jampotjes om met heel heet water en laar uitlekken op keukenhanddoek,van zodra de jam kookt tel je 7min en klaar is de jam ,(soms doe ik hier op het laatst al eens een borrelglaasje zoete likeur bij ).

Serveertip

Heel lekker op geroosterd brood ,op kleine broodjes en zelfs bij kippespiesjes op de barbeque als saus,smakelijk .



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gissie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top