Joodse Latkes

  • Joods, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-06-2006

Pak uit met dit culinaire hoogstandje op basis van aardappel, ajuin en bloem dat bovendien even lekker smaakt als het er uit ziet.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 middelgrote, vastkokende aardappelen
1 ei
1 grote ui
2 el olijfolie
zout
3 tl bloem
vers gemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de aardappelen. Leg een theedoek in een kom en rasp daarin de aardappelen en de ui grof. Droog de geraspte aardappelen en ui door deze in de theedoek uit te wringen. Klop een ei los en roer er de geraspte aardappel en ui onder. Voeg de bloem bij dit mengsel en kruid met zout en peper. Kneed dit mengsel en vorm 4 platte koekjes. Verhit de olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag en leg er voorzichtig de 4 kleine aardappel-uikoekjes in. Bak ze aan beide kanten lekker krokant en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.

Serveertip

Serveer het geheel met zure room en gerookte zalm.



www.aardappel.be

Laatste reacties

kersic avatar
kersic 27-06-2006

Dit is, wat ik van denk, wat een recept/gerecht succesvol maakt. Eenvoud, smakelijk/smaakvol, en prachtig geserveerd

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten