1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Joodse keuken
  5. Joodse Latkes

Joodse Latkes

Door: suzy2550

  • Joods, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-06-2006

Ingrediënten 4 personen


8 middelgrote, vastkokende aardappelen
1 ei
1 grote ui
2 el olijfolie
zout
3 tl bloem
vers gemalen zwarte peper



Pak uit met dit culinaire hoogstandje op basis van aardappel, ajuin en bloem dat bovendien even lekker smaakt als het er uit ziet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappelen. Leg een theedoek in een kom en rasp daarin de aardappelen en de ui grof. Droog de geraspte aardappelen en ui door deze in de theedoek uit te wringen. Klop een ei los en roer er de geraspte aardappel en ui onder. Voeg de bloem bij dit mengsel en kruid met zout en peper. Kneed dit mengsel en vorm 4 platte koekjes. Verhit de olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag en leg er voorzichtig de 4 kleine aardappel-uikoekjes in. Bak ze aan beide kanten lekker krokant en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.

Serveertip

Serveer het geheel met zure room en gerookte zalm.


www.aardappel.be



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top