1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Tulband
  5. Tulband

Tulband

Door: pris22

  • Belgisch, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-06-2006

Ingrediënten


*125 gr.zachte boter*125 gr.poedersuiker*geraspte schil van 1 citroen*geraspte schil van 1 sinaasappel*4 eieren(gescheiden,witten stijfgeslagen)*125 gr.bloem(gezeefd).


Verder heb je nodig


*tulbandvorm of kan in gewoon cakeblik ook.


Lekker luchtige cake,met heerlijke citroen,en sinaasappelaroma!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

*Vet de tulband in,bestuif met bloem en klop af.

Bereidingswijze

*Voeg boter,de suiker,citroenschil,en sinaasappelschil samen in een kom en roer tot luchtige massa*Meng de dooiers 1 voor 1 erdoor*Spatel de stijfgeklopte eiwitten erdoor*Giet het mengsel nu in de tulband*Bak op 220 C.,gedurende 30 min.tot goudbruin,doe de vorktest.*Stort de cake nu op een bord uit,en laat helemaal afkoelen*Bestuif eenmaal koud met bloemsuiker.SMAKELIJK!!!



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pris22
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top