Zalm uit de oven
- Japans, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 25-06-2006
Lekker snelle zalm uit de oven. Overal bij te eten. Hoeveelheid aan te passen.
Ingrediënten 2 personen
2 stukken zalm (eventueel uit de diepvries)2 eetlepels sherry, kikkomansaus of teriyaki- saus.
1 theelepel djahe
1 theelepel ketoembar
1 theelepel laos
1 of 2 teentjes knoflook
1 eetlepel olie
Benodigdheden
oven, diep bord, eetlepel, theelepel, knoflookpers, aluminiumfolieVoorbereiding
Warm de oven 10 minuten voor op 200 graden (hete luchtoven op 180 graden)
Bereidingswijze
Doe de olie, sherry of saus in een diep bord en voeg de kruiden en knoflook toe. Leg de ontdooide zalm er in en laat dit even marineren (ongev. 15 min.)
Leg hierna de zalm op een stuk aluminiumfolie en vouw dit goed dicht. Zet het pakketje op het rooster in het midden van de oven en laat dit in 15 minuten gaar worden. Dat is alles!!
Serveertip
Lekker met frietjes of gebakken aardappelen.
Ook lekker met spaghetti of rijst. Eventueel ook nog met (komkommer-) sla.
Kan je ook maken als je onverwachte eters krijgt, zorg dan wel dat je altijd zalm in de diepvries hebt en event. frietjes.
Laatste reacties
Lijkt me heerlijk. Neem ik graag mee. Bedankt, Petra
ik ga hem binnenkort maken wij houden wel van zalm gr esther
klink heerlijk. ik print het. We zijn hier dol op vis, dus ik denk dat het zeer snel op tafel komt. je hoort nog van me
Lekker deze sla ik op in mijn kookboek Groetjes judith
Gisteren gemaakt met teriyaki-saus. Gemarineerde zalm (750g) in een braadzak gedaan en 25min.in de oven laten garen op 180* Het was erg lekker en wij hebben er broccoli,roomsaus en aardappelen bij gegeten. Volgende keer een andere variatie uitproberen, lijkt mij ook lekker.
dit recept zag ik net bij de reactie`s staan en neem ik mee. Morgen zal ik het gaan maken.Groetjes, Adeline
Hallo, Gisteren gemaakt met Kikkoman en sesam olie. Het was erg lekker, een echte aanrader. Samen met gebakken aardappetles en een komkommer/tomaat salade is deze hier een blijvertje. Top
Klinkt heel erg lekker, ga het vanavond proberen :)
Hoi hoi, Ik ga vandaag de zalm voor de 2e keer maken, met de teriyaki honing saus van conimex. Echt een heerlijk gerecht. Ik serveer het met brocolli en gekookte aardappels.
Hoi hoi, Ik ga vandaag de zalm voor de 2e keer maken, met de teriyaki honing saus van conimex. Echt een heerlijk gerecht. Ik serveer het met brocolli en gekookte aardappels.