1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Coquilles
  5. Coquilles st. Jaques met prosciutto en kerstomaatjes

Coquilles st. Jaques met prosciutto en kerstomaatjes

  • , Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-06-2006

Ingrediënten 2 personen


6 grote coquilles uit de schelp
4 plakjes prosciutto
rucola
12 kerstomaatjes, doormidden gesneden
citroensap
olijfolie
peper en zout
wat gedroogde oregano
sap van een halve sinaasappel
1 teentje knoflook



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Leg de gehalveerde kerstomaatjes op een ingevet bakblik, strooi er peper en zout over en sprenkel het sinaasappelsap en wat olijfolie erover. Rooster ze in plm. een kwartier zacht. Leg de prosciutto op een ander ingevet bakblik en rooster ze tot ze krokant zijn in ongeveer dezelfde tijd als de tomaatjes.

Bereidingswijze

Maak een dressing van citroensap, olijfolie en wat tomatenvocht, peper en zout. Knijp hierboven het teentje knoflook uit en klop de dressing goed door.
Bestrooi de coquilles met zout en peper en bak ze in wat olijfolie in 2 minuten per kant bruin en niet te gaar.
Drapeer de coquilles, tomaatjes en prosciutto op twee borden en garneer met de rucola. Sprenkel wat dressing eroverheen en serveer direct.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van menge161


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van menge161
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top