Coquilles st. Jaques met prosciutto en kerstomaatjes

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-06-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • 6 grote coquilles uit de schelp
  • 4 plakjes prosciutto
  • rucola
  • 12 kerstomaatjes, doormidden gesneden
  • citroensap
  • olijfolie
  • peper en zout
  • wat gedroogde oregano
  • sap van een halve sinaasappel
  • 1 teentje knoflook
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Leg de gehalveerde kerstomaatjes op een ingevet bakblik, strooi er peper en zout over en sprenkel het sinaasappelsap en wat olijfolie erover. Rooster ze in plm. een kwartier zacht. Leg de prosciutto op een ander ingevet bakblik en rooster ze tot ze krokant zijn in ongeveer dezelfde tijd als de tomaatjes.

Bereidingswijze

Maak een dressing van citroensap, olijfolie en wat tomatenvocht, peper en zout. Knijp hierboven het teentje knoflook uit en klop de dressing goed door.
Bestrooi de coquilles met zout en peper en bak ze in wat olijfolie in 2 minuten per kant bruin en niet te gaar.
Drapeer de coquilles, tomaatjes en prosciutto op twee borden en garneer met de rucola. Sprenkel wat dressing eroverheen en serveer direct.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten