1 kg.Lady Christi aardappels.
150 ml. vet vrije Griekse yogurt,
1 groene appel, 150 gram rucola,
3 eetlepels kappertjes, 200 gram parmaham.
2 eetlepels mayonaise,
1 theelepel olijfolie.
Kookpan:
Boen de aardappels schoon,maar laat de schil
zitten.Snijd de aardappels in dikke plakken
en kook deze in een afgesloten pan met een bodempje water en zout in 15-20 minuten
gaar.
Giet het water af en laat de plakken uit-
dampen.Klop intussen een sausje van de yogurt met de mayonaise en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Snijd de appel in dunne reepjes en meng deze met de saus door de warme aardappelplakken, en laat het mengsel een
beetje afkoelen.
Scheur de rucola in grove stukken en schep de helft van de rucola met de kappertjes door de aardappel.
Verdeel de aardappelsalade over vier borden,
drapeer op elk bord enkele plakken parmaham.
Sprenkel wat olijfolie over de ham.
Garneer de salade met de rest van de rucola.
©
orphan 11-03-2007
Hallo,ik heb dit recept favoriet gezet,groetjes van Karin
menge161 25-06-2006
Hoi Harry, ik heb je recept meegenomen. Lijkt me heerlijk, deze frisse zomersalade! Groet, Trudy