1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Worteltaart

Worteltaart

Door: willeke-s

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-06-2006

Ingrediënten


4 eieren
400 gr bruine basterdsuiker
250 ml maisolie
325 gr bloem
8 gr bakpoeder
20 gr carbonaat
5 gr kaneel
1 mespunt zout
350 gr winterpeen geraspt
100gr walnoten
80 gr rozijnen

Voor de versiering van de taart.
90 gr boter
300 gr poedersuiker
300 gr roomkaas
5 ml citroensap
50 gr walnoten gehakt



Deze worteltaart is heerlijk als nagerecht.

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Klop de suiker met de eieren romig.
Voeg de olie toe en meng het goed
Zeef de bloem, bakpoeder, carbonaat en kaneel samen, en meng door het ei
mengsel.
Voeg de geraspte wortel, walnoten en rozijnen toe en meng goed.
Schep het beslag in een ingevette springvorm

Bak hem in de oven op 180 graden ca 35 minuten.
Laat even afkoelen

Versiering
Meng de boter en roomkaas met de poedersuiker tot een glad mengsel en meng
het
citroensap erdoor
Smeer een laag op de taart
Smeer het overige om de taartheen. Strooi er de gehakte
walnoten overheen.

Serveertip

Plaats de taart afgedekt in de koelkast. Eet smakelijk.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke-s
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top