- 1 ciabattabrood om af te bakken
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- 1 blik tomaten blokjes
- 10 plakjes salami( beleg)
- 1 zakje geraspte pizzakaas
- 2 eetlepels pizzakruiden
- aluminiumfolie
voor als je de pizzakruiden zelf wilt maken
- 2 theelepels basilicum; gedroogd
- 2 theelepels peterselie; gedroogd
- 1 theelepel oregano; gedroogd
- 1 theelepel uienpoeder;
- 1/2 theelepel tijm; gedroogd
- 1/2 theelepel knoflookpoeder;
- 1 mespunt gemalen zwarte peper
- 1 mespunt gedroogde salie
( ik maak altijd wat meer, heb je gelijk een voorraadje. Je kunt natuurlijk ook gewoon kant en klaar pizzakruiden kopen, maar deze zijn lekker pittig; niet scherp, maar veel smaak)
Een heerlijk Italiaans gevuld brood voor op de BBQ, maar hij kan natuurlijk ook gewoon in de oven
1. Haal de blokjes tomaat uit het blik en laat het sap erin (anders wordt het te vochtig), meng de blokjes met een flinke scheut goede olijfolie, de pizzakruiden en de geperste teen knoflook en evt. iets zeezout.
2. Keep het stokbrood regelmatig schuin in (ca. 10 keer) en bestrijk de inkepingen met het tomatenmengsel.
3. Vul de inkepingen met de opgerolde plakjes salami en pizzakaas.
4. Evt. rest kaas nog over het gehele stokbrood strooien.
5. Verpak het brood in aluminiumfolie en rooster het op de BBQ circa 20 minuten of bak het 20 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden C. )
AnnemariekeV 16-08-2015
Dit was een echte afknapper. Het aluminiumfolie was totaal vastgeplakt aan het brood (via de kaas) en dit was niet meer te verwijderen. Alles is in de prullenbak verdwenen en dat is jammer, want het rook heerlijk en het leek me toch zo'n goed idee.......
miriam1971 14-06-2015
ooh dat lijkt me heerlijk bij de Bbq
omajan 23-03-2014
Lekker, gegeten bij een kop soep. Bedankt Marianne
hyacintje 19-02-2012
Ziet er super uit, laat het barbequeweer maar komen!
martien22 15-02-2012
Lijkt me heerlijk; heb het recept in mijn kookboek gezet. Het recept voor de pizzakruiden heb ik overgenomen in mijn artikel Kruidenmengsels. Bedankt hiervoor. Groetjes, Martien