1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Barbecue, ciabatta

Barbecue, ciabatta

Door: Christa_Beldman

  • Italiaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-06-2006

Ingrediënten 4 personen


- 1 ciabattabrood om af te bakken
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- 1 blik tomaten blokjes
- 10 plakjes salami( beleg)
- 1 zakje geraspte pizzakaas
- 2 eetlepels pizzakruiden
- aluminiumfolie

voor als je de pizzakruiden zelf wilt maken

- 2 theelepels basilicum; gedroogd
- 2 theelepels peterselie; gedroogd
- 1 theelepel oregano; gedroogd
- 1 theelepel uienpoeder;
- 1/2 theelepel tijm; gedroogd
- 1/2 theelepel knoflookpoeder;
- 1 mespunt gemalen zwarte peper
- 1 mespunt gedroogde salie

( ik maak altijd wat meer, heb je gelijk een voorraadje. Je kunt natuurlijk ook gewoon kant en klaar pizzakruiden kopen, maar deze zijn lekker pittig; niet scherp, maar veel smaak)



Een heerlijk Italiaans gevuld brood voor op de BBQ, maar hij kan natuurlijk ook gewoon in de oven

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Haal de blokjes tomaat uit het blik en laat het sap erin (anders wordt het te vochtig), meng de blokjes met een flinke scheut goede olijfolie, de pizzakruiden en de geperste teen knoflook en evt. iets zeezout.

2. Keep het stokbrood regelmatig schuin in (ca. 10 keer) en bestrijk de inkepingen met het tomatenmengsel.

3. Vul de inkepingen met de opgerolde plakjes salami en pizzakaas.

4. Evt. rest kaas nog over het gehele stokbrood strooien.

5. Verpak het brood in aluminiumfolie en rooster het op de BBQ circa 20 minuten of bak het 20 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden C. )



Deel dit recept

Reacties (24)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Christa_Beldman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top