Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Zalmteriyaki met knapperige peultjes en eiermie

Zalmteriyaki met knapperige peultjes en eiermie

Door: s_alphen

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-06-2006

Ingrediënten 4 personen


400 g zalmfilet
600 g peultjes of sperziebonen
1 zak Conimex Chinese Eiermie
Conimex Wok Olie
Conimex Woksaus Japanse Teriyaki Honing


Verder heb je nodig


Wok


Lekker Oosters wokken!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de zalmfilet in blokjes van ca. 3 cm.

Haal de peultjes af en was ze.

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Voeg de mie toe en kook deze in ca. 4 minuten gaar. Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.

Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de zalmblokjes 3 minuten. Schep ze even uit de pan.

Zet de wok terug op het vuur, voeg nog een scheutje olie toe en roerbak de peultjes ca. 2 minuten.

Voeg de zalm en ca. 10 eetlepels woksaus toe. Wok nog 1 minuut. Verdeel de warme eiermie over 4 diepe borden en schep de zalmteriyaki erop. Bestrooi met de bieslook.



Serveertip

Zet voor een pittig accent Conimex Sambal Tjampoer op tafel en Gebakken Uitjes voor de krokante finishing touch.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van s_alphen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top