Meloengranita

  • Nederlands, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 20-06-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
150 g witte basterdsuiker

500 g vruchtvlees van meloen

250 ml zoete witte wijn

1/2 citroen, uitgeperst
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote diepvriesdoos, inhoud ca. 1 liter
staafmixer of keukenmachine

Voorbereiding

Breng 150 ml water met de basterdsuiker aan de kook en los de suiker al roerend op. Laat de suikersiroop afkoelen. Halveer ondertussen de meloen en schep de pitten eruit. Schep het vruchtvlees uit de schil en pureer het in de keukenmachine of met een staafmixer met de suikersiroop en wijn. Voeg citroensap naar smaak toe. Schenk het ijsmengsel in de diepvriesdoos en laat het ijs onafgedekt in de diepvries in circa 5 uur bevriezen.

Bereidingswijze

Maak het ijsmengsel elk halfuur met een vork los, zodat een grove structuur ontstaat. Schep de meloengranita in zes mooie glazen en serveer direct.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten