Stoverij op Westmalse wijze

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 19-06-2006


Voor 4 tot 6 personen.

Deel dit recept

Ingrediënten
800 g varkensschouder in blokjes

2 varkensniertjes

1 flesje donker Westmals abdijbier (of ander donker bier)

2 dl vleesbouillon

3 uien

1 eetlepel gekneusde jeneverbessen

1 scheut jenever

2 sneetjes peperkoek

1 eetlepel mosterd

1 eetlepel bessengelei

1 eetlepel bloem

Vers gemalen peper

zout
100 g boter
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Begin met de niertjes zorgvuldig schoon te maken en laat ze even verwateren in koud gezouten water. Pel de uien en hak ze grof.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan met dikke bodem en laat daarin de uien met het vlees aan alle kanten kleuren. Bestuif met bloem en kruid met peper en zout. Overgiet met bouillon en het abdijbier en zet op het vuur.
Bestrijk de peperkoek aan ????n zijde met mosterd en aan de andere met bessengelei en voeg bij het vlees. Leg een deksel op de pan en laat een uur sudderen tot het vlees mooi gaar is.
Neem de niertjes uit het water, dep ze zorgvuldig droog en wentel ze door de gekneusde jeneverbessen. Laat ze in een beetje hete boter even aanfruiten en flambeer met jenever. Voeg ze een halfuur voor het einde van de bereidingstijd bij het vlees en laat meestoven.
Breng eventueel op smaak en bind met een nootje bloemboter indien nodig. Serveer met gekookte aardappelen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten