Mediterrane bloemkool

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-06-2006
  • Mediterrane bloemkool

    Mediterrane bloemkool

    Mediterrane bloemkool

  • Mediterrane bloemkool

    Mediterrane bloemkool

    Mediterrane bloemkool

Doe eens iets anders met bloemkool. De heerlijk zomerse smaak zal je verrassen.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • halve bloemkool in roosjes
  • 3 gesnipperde sjalotjes
  • 3 gesnipperde tenen knoflook
  • 6 kastanjechampignons in kwarten
  • halve tuinkruiden- bouillontablet
  • 100 ml water
  • 100 ml tomatenblokjes uit blik of vers
  • 2 el olijfolie
  • 1 el gehakte verse tuinkruiden ( bieslook, oregano, thijm, rozemarijn) Als je gedroogde kruiden gebruikt heb je minder nodig.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

Kook de bloemkoolroosjes in wat water 8 minuten voor. Laat ze uitlekken in een zeef.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok en fruit de ui en de knoflook licht aan. Doe de champignons erbij en bak deze even mee. Verkruimel het bouillonblokje erboven, voeg water en tomaatblokjes toe en vervolgens de bloemkool en de kruiden. Schep alles voorzichtig door elkaar. Laat de groente ( eventueel met deksel) nog 5 minuten zachtjes smoren.

Serveertip

Serveer met aardappels en een stukje vlees of als vegetarisch hoofdgerecht met pasta en parmenzaanse kaas.

Laatste reacties

mobiel_1329740678 avatar
mobiel_1329740678 28-09-2015

Ik ben benieuwd, ziet er smakelijk uit die compinatie. De andere helft van de bloemkool(roosjes) kun je max 1 minuut blancheren en invriezen voor een volgende keer dat je dit maakt. asperge76, je zou wat minder zout kunnen gaan gebruiken bij je dagelijkse eten. Dan begin je vanzelf weer de smaak van groenten zelf te waarderen, want er gaat genoeg smaak in als ik de lijst ingrediënten zie.

wideciro avatar
wideciro 02-04-2015

Bedankt voor je recept, groetjes, Desiree

asperge76 avatar
asperge76 23-02-2012

Vanavond heb ik dit gemaakt, maar het viel mij tegen. Het was zo flauw van smaak. Nee het maakte voor mij niet iets bijzonders van bloemkool. Helaas, andere keer weer beter.

magdas avatar
magdas 07-09-2011

Hallo Hanneke, Heb dit gerecht vanavond gemaakt en het was heerlijk. Bedankt daarvoor. De allerlaatste kleine tomaatjes uit de tuin erdoor gedaan met verse kruiden (ook uit de tuin). Ik heb het water niet toegevoegd in de wok, het was prima zo, zachtjes de uitgelekte bloemkoolroosjes warm laten worden wat peper en zout erbij en smullen maar. Gegeten met rauw gebakken aardappeltjes, flinterdun, een varkenshaasje gebakken met de rest van de champignons. Groetjes, Magda

pwiggers avatar
pwiggers 22-03-2011

Hallo Hanneke, Gisteren in het kader van de Kookclub-actie je bloemkool gemaakt. Het heeft ons prima gesmaakt. Ik heb één wijziging in je recept aangebracht: ik heb de bloemkool samen met de bouillontablet gekookt en er later - bij het wokken - geen water meer aan toegevoegd. Ik heb een flinke verse tomaat, ontveld en zonder pitjes, in kleine blokjes gesneden. Verder heb ik er 2 eetlepels verse gehakte peterselie en 1 flinke theelepel gedroogde oregano aan toegevoegd. Aan het eind nog wat peper en zout naar onze smaak. Wij hebben er gebakken aardappelen en van die Franse lekkere dunne goed gekruide saucijsjes bij gegeten. Je bloemkool is lekker! Het is een goed recept. Hartelijke groet, Petra

esmarc avatar
esmarc 21-02-2008

heerlijk als bijgerecht bij een ander italiaans gerecht!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten