1. Home
  2. Recepten
  3. Portugese keuken
  4. Pastel de Nata

Pastel de Nata

  • Portugees, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-06-2006

Ingrediënten 4 personen


4 plakjes bladerdeeg
250 ml creme fraiche
80 g poedersuiker
1 el vanillesuiker
3 eidooiers
1 el bloem
1 tl kaneel
snufje zout
Eventueel: kaneel of poedersuiker om te bestuiven.


Verder heb je nodig


4 cakevormpjes (inhoud 100 ml), ingevet


Pastel de Nata
Pastel de Nata

De beroemde Portugese roomgebakjes. Simpel maar onweerstaanbaar!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225C.
Steek rondjes uit het bladerdeeg en rol ze iets dunner uit. Bekleed de cakevormpjes hiermee.
Kook de creme fraiche, suiker, eidooiers, kaneel,zout en bloem op een laag vuur tot een dikke vla. Laat afkoelen.
Vul de vormpjes met de vla en bak in ca. 20 minuten goudbruin in de oven.
Laat de roomgebakjes afkoelen zodat de pudding een beetje stevig wordt en stort ze voorzichtig uit de vormpjes. Bestuif ze desgewenst met wat kaneel of poedersuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top