Lentegroente-schotel uit de romertopf

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-06-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr. broccoli

200 gr. peultje

200 gr. ontvelde tomaat

200 gr. mager, gerookt spek, in dobbelsteentjes

100 gr. grotchampignon

6 stengels bleekselderij

0.5 bloemkool

2 uien

1 rode paprika

2 el. citroensap

Zout

Peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Vooraf: leg een r??mertopf 20 minuten in koud water en laat hem daarna uitlekken.

Bereidingswijze

Snijd de bleekselderij in stukjes, de bloemkool en broccoli in roosjes, de uien in ringen, de paprika in reepjes en de tomaten in vieren. Meng alle ingredi??nten in een kom en schep dit in de r??mertopf.

Zet de r??mertopf in een koude oven en voer langzaam de temperatuur op tot circa 200 gr C. Stoof de groenten in 40 minuten gaar.

Serveertip

U kunt er lamskarbonades en komkommersla bij eten. Zonder spekjes of ham is dit een koolhydraatmaaltijd en kunt u deze groenteschotel bij een volkorenpasta, zilvervliesrijst of bruine bonen eten.



In plaats van spekblokjes kunt u ook eenzelfde hoeveelheid hamblokjes nemen.



Bron: ??ReceptenWeb

Laatste reacties

gemmabadoux avatar
gemmabadoux 29-07-2008

Hallo Sonja, Wat een heerlijk recept we hebben ervan genoten voor herhaling vatbaar. Bedankt Gr.Gemma

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten