1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Aspergegratin

Aspergegratin

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-06-2006

Ingrediënten 4 personen


750 g groene asperges-
300 g gerookte zalm-
250 ml slagroom-
1 bol mozzarella, in plakjes-
1 zakje geraspte kaas (175 g)-
1 eetlepel kruidenboter-
zout-
zwarte peper-
nootmuskaat-


Verder heb je nodig


Oven-
lage ovenschaal


HEEEEERLIJK en snel Italiaans bijgerecht!! Met een lekkere salade, pasta, rauwkost en wat kouds te drinken een SUPER maaltijd. Zet je er een berichtje onder als je hem meeneemt of gemaakt hebt? Dat zou ik leuk vinden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de asperges en snij de uiteinden ervanaf. Snij de zalm in plakjes. Vet de ovenschaal in met kruidenboter en leg de asperges er in. Bedek de asperges met plakjes zalm. Kluts met een vork wat zout, peper en een beetje nootmuskaat door de slagroom. Schenk dit over de asperges en zalm. Bedek alles met mozzarella en geraspte kaas. Schuif de schaal in de oven en bak de gratin 15 min. Haal hem weer uit de oven en aan tafel!!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tinkhoofd


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tinkhoofd
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top