1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. gevuld zomers brood

gevuld zomers brood

Door: sambaguy

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 12-06-2006

Ingrediënten 6 personen


1 groot rond brood
3 groene,gele, rode paprikas
2 aubergines
2 courgettes
2 bollen buffelmozarella
150 gram chorizo (weglaten bij vegetarisch brood;
400 gram goede groene olijven
peterselie
twee potjes basilicum
gedroogde tomaten op olie 500 gr.
150 gram jonge spinazie blaadjes of rucola
peper zout komijn cayenne peper
twee ansjovisjes


Verder heb je nodig


Twee grillpannen
oven
blender

gevuld zomers brood
gevuld zomers brood

Een echt zomers gerecht, heel gezond en vegetarisch als u dat wilt.
het duurt wel een paaruur om te maken en dan nog een dag in de koelkast.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Begin met de hele paprikas in te kerven zodat je de pel achteraf gemakkelijk kunt verwijderen en doe deze op een bakplaat in de oven (200¿) voor ongeveer 40 minuten.daarna verwijder je de pel en snij in grote stukken en hou opzij
maak dan de tomatentapenade klaar :
doe 400 gram tomaten op olie in de blender tesamen met een handvol verse basilicum en twee teentjes look,peper en zout en blend tot je een mooie pasta hebt.
maak dan de olijventapenade klaar :
350 gram olijven tesamen met twee ansjovisjes
drie el peterselie 3 el citroensap en een mespunt cayennepeper en blend tot je een egale pasta bekomt
snij de courgettes in plakken van 1 cm dik en bak ze op de grillpan in olijfolie tesamen met wat peper zout en komijn.(zodat je een mooi grilleffect hebt)
doe hetzelfde met de auberginnes!
snij de mozarella in plakken van 1 cm
haal de blaadjes basilicum van de steeltjes
doe hetzelfde met de jonge spinazie
snij nog wat olijven in stukjes doe hetzelfde met de overschot van je gedroogde tomaten.
leg de chorizo in fijne plakjes klaar
als dit alles gedaan is ben je klaar om het brood te vullen.

Bereidingswijze

Snij met een broodmes de bovenkant van het ronde grote brood open en hou opzij, haal de binnenkant leeg tot op de korst;( gebruik een brood met volledige romdomom korst!!)
strijk dan de binnenkant in met de olijventapenade mooi dik,leg dan een laagje chorizo en telkens goed platdrukken,
een laag gele paprikas,dan courgettes,een laag blaadjes basilicum dan rode paprika, dan aubergines dan een goede laag tomatentapenade, dan groene paprika, dan de mozarella, en dan een laag spinazie,, en zo bouw je het brood volledig op en niet vergeten de lagen goed aan te drukken, je kunt dit doen op uw wijze maar gebruik wel de meeste ingridienten als hier boven aan gegeven.dan doe je een goede laag olijventapenade op het afgesneden stuk brood en leg dat bovenop het gat in het brood en druk terug goed aan. nu moet je het geheel in vershoudfolie draaien zodat het goed bijeen blijft zitten en leg het op zijn minst 12 uur in de ijskast met een gewicht erop, een goed boek doet wonderen...lol

de dag erop kun je mooie sneden uit het brood snijden en dat dien je dan op met wat extra tapenade en wat verse sla, je kunt er ook en lekkere biestuk bij bakken en tesamen opdienen, het is ook echt tof om mee te nemen op een picknick je zult echt geliefd zijn als je dit je vrienden voorzet, het neemt wat tijd in beslag maar is o zo lekker!!!!

http://community.webshots.com/photo/550986382/2531862780000782019NNFlml
http://community.webshots.com/photo/550986382/2797589460000782019ujUuGJ
op deze website vind je fotos van mijn creatie eet smakelijk en en veel leut als je het klaar maakt!

Serveertip

Een lekkere fles koele witte wijn erbij op een picknick !



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sambaguy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top