Kabeljauw Schotel

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-06-2006

Met tomaten, artisjok, venkel, citroen en kappertjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 grote artisjokken,
sap van 1 citroen,
Geraspte schil van 2 citroenen,
4 el olijf olie,
2 venkelknollen,
1 kilo kabeljauwfilets,
6 tenen knoflook,
4 tomaten,
1 kopje droge witte wijn,
1 kopje visbouillon (blokje),
half bosje basilicum,
2 el kappertjes,
Zout en peper,
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Zet je oven op 50 graden

Voorbereiding

Ontvel de tomaten, ontpit ze en snijd ze in repen. Pel de knoflook en snij ze in plakjes. Reinig de artisjokken en kook ze gaar in gezouten water met een klein beetje citroensap. Gebruik enkel genoeg water om ze te bedekken. Wanneer ze gaar zijn uit de pan nemen en af laten koelen. Haal de blaadjes eraf en leg ze apart. Haal het hooi weg en droog ze de harten af. Snijd ze grove repen. Spel de venkels schoon, droog ze af en snij ze in dezelfde maat repen als de artisjokharten. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag, voeg 1 eetlepel olijfolie en sauteer de venkel gaar.
Voeg wat zout toe en peper uit de molen, naar smaak. Neem de venkel uit de pan en houd ze warm in de oven.

Bereidingswijze

Neem weer 1 eetlepel olijfolie en verhit dit in je pan. Dep de visfilets goed droog, zout en peper ze en bak ze op 1 kant bruin op 1 zijde ongeveer 5 minuten. Draai ze om en bak ze nog twee minuten aan de andere kant. Neem ze uit de pan en zet ze in de oven. Voeg de knoflook aan de pan toe, de rest van de olijfolie en bak ze 2 minuten zachtjes aan. Doe er de afgesneden artisjokken bij en laat ze bruinen. Voeg dan de tomaten, witte wijn, visbouillon, citroen rasp en het sap, toe en laat alles tot een kwart inkoken. Leg de vis op het mengsel en voeg er de kappertjes en basilicumkruid aan toe en proef of er nog wat zout en peper bij moet. Laat het twee minuten sudderen.
Zet je oven uit!

Serveertip

Verdeel het venkel en artisjokken mengsel over 4 diner borden, lepel er wat saus over, leg de visfilets erop en bestrooi met wat kappers.

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 19-06-2006

Neem dit van je mee, lijkt me heerlijk!<br> Alleen niet echt vegetarisch toch, vis?<br>Groetjes, Astrid.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten