1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Koude Hond

Koude Hond

  • Duits, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-06-2006

'Kalter Hund' of ook 'Kalte Schnauze'(Koude snuit),die ook Keldercake wordt genoemd,omdat hij niet wordt gebakken.Hij moet alleen in de koelkast of in de koude kelder goed koud worden.

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten


300g kokosvet/300g poedersuiker/120g cacao/2 eieren/4 el sinaasappelsap/8el water,heet/50g amandelen/225g biscuitjes/cakeglazuur


Verder heb je nodig


Braadpan

Bereidingswijze

Kokosvet in een braadpan op half vuur smelten.De pan van het vuur af halen en het vet een beetje laten afkoelen.Poedersuiker+ cakao in een schaal zeven en vermengen.Breek de eieren in een schaal en klop ze schuimig. Beetje bij beetje de poedersuiker-cacao-mix er aan toe voegen.Maak er met de sinaasappelsap een gladde massa van.Voeg nou het licht afgekoelde kokosvet er aan toe terwijl u het geheel roert .Heet water erbij en de cacaomassa glad roeren.Amandelen in een schaal doen.Kokend water er overheen gieten en het water na 5 minuten afgieten.De bruine velletjes door lichte druk tussen duim en wijsvinger verwijderen.'Kalter Hund' kann ook zonder amandelen worden gemaakt,als je die niet lust.Een cakevorm licht invetten en met perkamentpapier bekleden.Papier eventueel aan de buitenkant van de cakevorm vastplakken.De bodem van de vorm met amandelen voorzien.5 el van de cacaomassa er in doen en glad versmeren.Daar overheen een laag biscuitjes leggen en licht vastdrukken.Bij alle verdere lagen alleen nog maar 2el cacaomassa op de biscuitjes doen en glad versmeren.Zo doorgaan tot de cakevorm vol is.De rand voorzichtig met een mes losmaken en de cake en op een bord storten .Met cakeglazuur voorzien.De koekjescake tenminste 2-3 uur of een nacht in de koelkast of in de kelder zetten.Tot het serveren blijft de cake in de koelkast (of in de Kelder).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jzachariasse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jzachariasse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top