Rantott sonkas palacsinta. ( Gepaneerde pannekoeken met hamv

  • Hongaars, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-06-2006

Gepaneerde pannekoeken met hamvulling.
Een top Hongaars voorgerecht !
Met een lekkere tartaarsaus
Echt een delicatesse !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 gr gekookte ham

40 gr boter

5 el bloem

2 dl melk

zout

mespuntje peper

1/2 tl paprikapoeder

8 ongezoete pannenkoeken( niet te dik )



Voor het paneren:

100 gr bloem

150 gr paneermeel

2 eieren

3 dl olie voor het bakken
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Hak de ham fijn.

Smelt de boter en meng de bloem erdoor.

Giet de melk erbij en kook het geheel al roerende tot een dikke saus ontstaat.

Breng de saus op smaak met zout, peper en paprikapoeder en voeg al roerende de ham toe.

Schep de hamvulling op het midden van elke pannenkoek en vouw er vierkante pakketjes van.

Zeef bloem en paneermeel apart op een plat bord, kluts de eieren in een diep bord.

Rol de pannenkoeken door de bloem, doop ze in het eibeslag en wentel ze door het paneermeel.

Bak ze in flink wat hete olie aan beide kanten goudgeel.

Serveertip

Serveer deze Hongaarse specialiteit met een tartaarsaus.


Tartaarsaus:

Breng mayonaise op smaak met citroensap, mosterd, naar smaak peper of andere kruiden.
( bijv fijngesnipperde verse kruiden.)

Roer er tot slot nog een beetje zure room door.

Eet smakelijk.

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 16-06-2006

mmm lekker! Bedankt! Leuke techniek. Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten