1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Rantott sonkas palacsinta. ( Gepaneerde pannekoeken met hamv

Rantott sonkas palacsinta. ( Gepaneerde pannekoeken met hamv

Door: will_s

  • Hongaars, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-06-2006

Ingrediënten 4 personen


150 gr gekookte ham
40 gr boter
5 el bloem
2 dl melk
zout
mespuntje peper
1/2 tl paprikapoeder
8 ongezoete pannenkoeken( niet te dik )

Voor het paneren:
100 gr bloem
150 gr paneermeel
2 eieren
3 dl olie voor het bakken



Gepaneerde pannekoeken met hamvulling. Een top Hongaars voorgerecht ! Met een lekkere tartaarsaus Echt een delicatesse !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hak de ham fijn.
Smelt de boter en meng de bloem erdoor.
Giet de melk erbij en kook het geheel al roerende tot een dikke saus ontstaat.
Breng de saus op smaak met zout, peper en paprikapoeder en voeg al roerende de ham toe.
Schep de hamvulling op het midden van elke pannenkoek en vouw er vierkante pakketjes van.
Zeef bloem en paneermeel apart op een plat bord, kluts de eieren in een diep bord.
Rol de pannenkoeken door de bloem, doop ze in het eibeslag en wentel ze door het paneermeel.
Bak ze in flink wat hete olie aan beide kanten goudgeel.

Serveertip

Serveer deze Hongaarse specialiteit met een tartaarsaus.
Tartaarsaus:
Breng mayonaise op smaak met citroensap, mosterd, naar smaak peper of andere kruiden.( bijv fijngesnipperde verse kruiden.)
Roer er tot slot nog een beetje zure room door.
Eet smakelijk.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top