Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Paprikas krumpli, ( Paprika-aardappelen )

Paprikas krumpli, ( Paprika-aardappelen )

Door: will_s

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-06-2006

Ingrediënten 4 personen


1,5 kg aardappelen
2 paprikas
2 tomaten
150 gr gerookt spek
1 grote ui
2 teentjes knoflook
mespuntje karwijzaad
1 tl paprikapoeder ( fijne )
zout
zure room.



Een heerlijke Hongaarse lekkernij !!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de geschilde aardappelen in de lengte in vieren.
Verwijder zaadjes en zaadlijsten van de paprikas en snijd ze in ringen.
Verdeel de tomaten in partjes.
Snijd het spek in blokjes en bak ze langzaam uit.
Snipper de ui fijn en fruit hem in het spekvet.
Voeg karwijzaad en het uitgeperste teentje knoflook toe.
Neem de pan van het vuur, bestrooi het geheel met paprikapoeder en voeg de aardappelen en paprika met wat zout toe.
Voeg een scheutje water toe en kook het geheel op hoog vuur gaar.
Schud de pan als de aardappelen bijna gaar zijn zodat ze niet aanbranden, maar roer ze niet meer.
Schenk er niet te veel water bij: de saus moet dik blijven.
Schep er voorzichtig een paar lepels zure room door.

Serveertip

Lekker met gebraden worst. Eet smakelijk.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top