1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Saus
  5. Karnemelkse saus

Karnemelkse saus

  • Nederlands, Streekgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-06-2006
Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


Half liter karnemelk
50 gram bloem
100 gram spek
naar keuze: ui of bieslook


Bereidingswijze

Deze heerlijke saus werd vroeger uit pure armoede gemaakt, maar ik vind het heerlijk: De bloem met een klein beetje karnemelk tot een glad papje roeren. Dit papje in de overige melk op een laag vuurtje aan de
kook brengen en even laten doorkoken. Daarbij voortdurend en goed blijven roeren. Het spek in
dobbelsteentjes snijden en uitbakken en hierin desgewenst ook de gesnipperde ui meebakken. Het spek,
het vet en de uien al roerende aan de karnemelk toevoegen tot de saus weer kookt. Strooi er desgewenst
nu de fijn gesneden bieslook overheen. Karnemelkse sause wordt gegeten bij: sla, bruine bonen, slabonen of andijvie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zomernacht


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zomernacht
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top