Sinaasappelroomijs uit Sevilla

  • Spaans, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-06-2006
  • Sinaasappelroomijs uit Sevilla

    Sinaasappelroomijs uit Sevilla

    Sinaasappelroomijs uit Sevilla

  • Sinaasappelroomijs uit Sevilla

    Sinaasappelroomijs uit Sevilla

    Sinaasappelroomijs uit Sevilla

De intens aromatische Sevilla-sinaasappels hebben een bitterzoete smaak. Het ultieme zomerijs!

Deel dit recept

Ingrediënten
3 Sevilla-sinaasappels (als je die niet kunt vinden zijn 1 handsinaasappel en 2 limoenen een goed alternatief)
175 g poedersuiker
600 ml slagroom (liefst double cream)
Niet noodzakelijk maar leuk: 1-2 druppels oranje kleurstof
Eventueel: wafels ter garnering
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 3174,82 kcal
Koolhydraten 267,86 g
Eiwitten 23,61 g
Vetten 220,62 g
Benodigdheden
IJsmachine

Bereidingswijze

Als je Sevilla-sinaasappels gebruikt, rasp dan de schil van 1 ervan en snijd heel fijn. Pers ze alle drie uit en doe het sap, de geraspte schil en de suiker in een kom. Als je gaat voor de versie met zoete sinaasappel en limoenen, rasp dan de schil van een halve sinaasappel en een halve limoen en snijd heel fijn. Pers alle vruchten uit en voeg de suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost en voeg de room toe. Klop tot er zachte pieken ontstaan. Giet het mengsel in de ijsmachine en draai tot ijs.
Schep het mengsel in een lage afsluitbare diepvriesdoos (met een inhoud van circa 2 l). zet die drie tot vijf uur in de vriezer. Haal het ijs 15 minuten voor je het gaat eten uit de vriezer (of zet het 30 minuten voor die tijd in de koelkast) zodat het wat zachter wordt.

Bron

"Nigella bijt" Nigella Lawson

Serveertip

Serveer het ijs in kommen, in bolletjes, met wafels of wat je maar wilt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

edda_m avatar
edda_m 12-06-2006

past helemaal bij mijn lekkere-ijs-maak-bui. Thx

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten