1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Sinaasappelroomijs uit Sevilla

Sinaasappelroomijs uit Sevilla

  • Spaans, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-06-2006

Ingrediënten


3 Sevilla-sinaasappels (als je die niet kunt vinden zijn 1 handsinaasappel en 2 limoenen een goed alternatief)
175 g poedersuiker
600 ml slagroom (liefst double cream)
Niet noodzakelijk maar leuk: 1-2 druppels oranje kleurstof
Eventueel: wafels ter garnering


Verder heb je nodig


IJsmachine

Sinaasappelroomijs uit Sevilla
Sinaasappelroomijs uit Sevilla
Sinaasappelroomijs uit Sevilla
Sinaasappelroomijs uit Sevilla

De intens aromatische Sevilla-sinaasappels hebben een bitterzoete smaak. Het ultieme zomerijs!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Als je Sevilla-sinaasappels gebruikt, rasp dan de schil van 1 ervan en snijd heel fijn. Pers ze alle drie uit en doe het sap, de geraspte schil en de suiker in een kom. Als je gaat voor de versie met zoete sinaasappel en limoenen, rasp dan de schil van een halve sinaasappel en een halve limoen en snijd heel fijn. Pers alle vruchten uit en voeg de suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost en voeg de room toe. Klop tot er zachte pieken ontstaan. Giet het mengsel in de ijsmachine en draai tot ijs.

Schep het mengsel in een lage afsluitbare diepvriesdoos (met een inhoud van circa 2 l). zet die drie tot vijf uur in de vriezer. Haal het ijs 15 minuten voor je het gaat eten uit de vriezer (of zet het 30 minuten voor die tijd in de koelkast) zodat het wat zachter wordt.

Serveertip

Serveer het ijs in kommen, in bolletjes, met wafels of wat je maar wilt.

Bron

"Nigella bijt" Nigella Lawson



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top