1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zomerse Huzaren salade

Zomerse Huzaren salade

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-06-2006

Ingrediënten 6 personen


2 hardgekookte eieren (ca. 8 min.), 400 gr aardappels, 1 appel b.v. Jonagold,
3 zoetzure augurken, 10 zilveruitjes, 200 gr gebraden varkensfricandeau (vleeswaren), 100 gr doperwten uitgelekt, 1 eetl witte wijnazijn, 4 eetl mayonaise, versgemalen peper, 1 zakje veldsla (75 gr), 8 cherrytomaatjes, 3 takjes peterselie



Een lekkere frisse salade, makkelijk op de camping

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. In een pan met weinig water en een beetje zout in 5 min. gaarkoken en afgieten. Appel schillen en in blokjes snijden. Augurken en zilveruitjes fijn hakken. Varkensfricandeau in stukjes snijden

Bereidingswijze

Meng aardappel, appel, augurk, zilverui, doperwten en vlees door elkaar. Voeg azijn en mayonaise toe. Maak de salade op smaak met zout en peper en laat alles ca 1 uur afgedekt in de koelkast staan
Salade nogmaals doorscheppen. Eieren pellen en elk in 6 partjes snijden. Tomaatjes halveren. Serveer op platte schaal en verdeel de veldsla eromheen. Garneer met partjes ei, cherrytomaatjes en peterselie

Serveertip

Bron : Allerhande 2000 Variatie 1: Vervang de fricandeau door 250 gr gerookte zalm en de azijn door 2 eetl medium dry sherry. Garneer met rucola sla, tomaatjes en fijngesneden basilicumVariatie 2: Voeg stukjes rode paprika, bieslook en gerookte kip toe

Bron

Allerhande (AH)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top