Moksi Alesie

  • Surinaams,
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui - 1 teen knoflook - 250 gr varkensvlees - 250 gr witte kool - 1 tomaat - 2 el verse selderij - 2 maggiblokjes - 100 gr zoutvlees (of magere spekblokjes) - 250 gr rijst - 4 dl water - 1 el tomatenpuree - 1 tl sambal - zout/peper - 50 gr hollandse garnalen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

grote pan

Voorbereiding

Ui en knoflook snipperen - varkensvlees in blokjes snijden - kool fijnsnijden - tomaat in kleine blokjes - selderij fijnhakken

Bereidingswijze

Vlees bruin bakken in olie. Ui en knoflook toevoegen en even meebakken. Vervolgens overige ingredienten toevoegen (behalve garnalen) en ca. 30 minuten laten stoven. De garnalen 10 minuten voor serveren toevoegen en goed doorwarmen.

Serveertip

Serveren met komkommerzuur. De maaltijd is compleet, maar kan voor net dat beetje meer natuurlijk worden geserveerd met kousenband en kip. Bron: www.snelklaar.nl

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jolanda_70 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten