Moksi Alesie
- Surinaams,
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
1 ui - 1 teen knoflook - 250 gr varkensvlees - 250 gr witte kool - 1 tomaat - 2 el verse selderij - 2 maggiblokjes - 100 gr zoutvlees (of magere spekblokjes) - 250 gr rijst - 4 dl water - 1 el tomatenpuree - 1 tl sambal - zout/peper - 50 gr hollandse garnalenBenodigdheden
grote pan
Voorbereiding
Ui en knoflook snipperen - varkensvlees in blokjes snijden - kool fijnsnijden - tomaat in kleine blokjes - selderij fijnhakken
Bereidingswijze
Vlees bruin bakken in olie. Ui en knoflook toevoegen en even meebakken. Vervolgens overige ingredienten toevoegen (behalve garnalen) en ca. 30 minuten laten stoven. De garnalen 10 minuten voor serveren toevoegen en goed doorwarmen.
Serveertip
Serveren met komkommerzuur. De maaltijd is compleet, maar kan voor net dat beetje meer natuurlijk worden geserveerd met kousenband en kip. Bron: www.snelklaar.nl