Aardbeienmousse

  • Nederlands, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 06-06-2006

Ik ben een keer met mijn moeder en mijn zusjes naar een boerderij geweest waar ze te veel aardbeien hadden, je kon ze dus zelf plukken!!! Wij hadden toen ontzettend veel geplukt want het was echt hartstikke leuk. We hadden 7 kilo aardbeien. De volgende dagen aten we ALLES met aardbeien, zooo cool!! Aardbeienjam, beschuit met aardbeien, aardbeienijs (we hebben een ijsmachine), aardbeientaart, broodjes met aardbeien... je krijgt er gewoon geen genoeg van!! Nu een heerlijk recept voor als je ook kilo's aardbeien hebt en niet weet wat je er mee moet doen.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
750 g aardbeien-
8 bolletjes aardbeienijs-
250 ml creme fraiche-
2 dl aardbeienyoghurt-
100 g witte basterdsuiker-
aardbeien om te versieren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
(keukenmachine, dit hoeft alleen als je haast hebt en geen zin hebt om met je vork te prakken)-
6 mooie schaaltjes of coupes

Bereidingswijze

Was de aardbeien en haal de kroontjes er af. Prak ze met je vork of, luie kippen, pureer ze in de keukenmachine. Meng dit met het ijs, de yoghurt, de suiker en de creme fraiche. Schep het in de schaaltjes, versier het met wat aardbeien, bijv. op de rand. Klaar is je toetje!!! Eet hem wel meteen op anders smelt het ijs en wordt de moes heel dun en zacht.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten