Aardappelen met prei, knoflook en lente (uit de oven)
- Vegetarisch, Ovenschotel
- 30-60 min.
Lekkere schotel. Heb weer eens wat verzonnen voor mijn vegetarische vriend.Het was zo lekker dat ik het hier op smul neerzet
Een heerlijke ovenschotel ! En ja, heb het gemaakt met de ingredienten die ik in huis had.
Erg lekker !
Ingrediënten 2 personen
300 g aardappelen,1 preitje.
bosje lenteuitjes.
Zongedroogde tomaatjes.
Geraspte kaas.
25 g boter.
2 teentjes knoflook,
peper,
zout,
aromat.
150 ml room.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 712,76 kcal |
Koolhydraten | 54,05 g |
Eiwitten | 23,70 g |
Vetten | 41,85 g |
Voorbereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes.
Prei wassen en snijd in ringetjes.
Lenteuitjes wassen en fijnsnijden.
Knoflook fijnsnijden.
Hussel de groenten door elkaar ( ook de knoflook ) en breng op smaak met
zout en peper.
Bereidingswijze
Aardappelplakjes in een ingevette ovenschaal leggen.
Bestrooi met wat aromat.
Verdeel wat kleine klontjes boter en
de gehusselde groenten
over de aardappel-schijfjes
Leg er wat zongedroogde tomaatjes op.
Dan weer wat aardappelschijfjes .
Verdeel er nog wat boter over .
Schenk er de room over en
bestrooi het geheel met geraspte kaas.
Dek de schotel af .
Plaats de schotel in het midden van de oven ongeveer 40 minuten op 200
graden in een voorverwarmde oven.
De laatste 10 min zonder deksel of alufolie het geheel goudbruin laten worden.
Serveertip
Eet smakelijk.