1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. cous cous marokaans

cous cous marokaans

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 05-06-2006

Ingrediënten


500 gram (fijne)cous cous , 1 1/2 kg lamsvlees met bot in stukken van ong 2 cm.
3 meiknolletjes (navet)
pompoen, ui, tomaat, courgette, sperziboontje, kikkererwt (blik)eventueel nog aardappel Blik tomaten puree.
de kruiden: saffraan, komijn (verse) koriander (verse) arab. peterselie peper, zout en parika poeder een kopje olijfolie en water Harissa sambal dit alles is te koop bij de arabische slager


Verder heb je nodig


GROTE pan metalen vergiet en een grote schaal (een teiltje ofzo kan ook)


Een marokaanse vriend van mij zei ooit eens dat deze cous cous net zo lekker was als die van zijn moeder

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vrijf je vlees in met safraan, paprika, zout en peper.
Verhit in een grote pan met dikke bodem wat olijfolie en bak hierin je vlees als al het vlees aangebraden is zachtzetten en water toevoegen tot dat het vlees net niet onder staat. Dit mag een kleine 2 uur zachtjes pruttelen.
In de tussen tijd snijd u alle groenten in stukken van ong 1 cm de meiknol kunt u schillen en de pompoen ook met een dunschillertje. Uit de pompoen verwijderd u de zaadjes. De cous cous zelf mengt u met een halve liter warm water zout en een beetje olijfolie hier maakt u een bol van en laat dit staan. Na ong. 2 uur kunt u de groente afhankelijk van de kooklengte toevoegen courgette en pompoen wordt redelijk snel gaar! toevoegen. U vult dit af met water de kruiden kunne er ook bij, als dit een minuut of 10 heeft geprutteld de pompoen en de courgette er bij. de cous cous moet u nu los maken en in een groete vergiet storten deze zet u boven op de pan met saus en dekt dit af met een groete deksel en eventueel een gerolde theedoek tussen de pan en het vergiet. de saus stoomt de cous cous gaar als er stoom boven de cocusocus uit komt dit in de schaal storten en weer los maken eventueel met nog wat water en zout, en weer herhalen dit ongeveer 3 x. de cous cous moet veerkrachtig zijn en een x zo groot!!

Serveertip

Op een groot diep bord een bolletje cous cous scheppen en daarom heen de saus en het vlees de harissa sambal naar eigen smaak (Pas op kan erg scherp zijn )eet smakelijk



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kimmyuitalmere


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kimmyuitalmere
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top