Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Pecannotentaart

Pecannotentaart

Door: ireenp

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 05-06-2006

Ingrediënten 6 personen


150 g bloem
mespunt en snufje zout
100 g gekoelde boter of margarine
3 eieren
2 dl (= 280 g) Van Gilse Schenkstroop
1 zakje vanillesuiker
10 g gesmolten boter
150 g pecannoten



American pecan pie

Ontdek meer:

Voorbereiding

De oven voorverwarmen op 200?C. Boven een kom de bloem met het mespuntje zout zeven. De gekoelde boter toevoegen en met 2 messen in kleine stukjes snijden. E?n losgeklopt ei (ca. 2 eetlepels) toevoegen en alles vlot tot een deegbal kneden. Een boterkoekvorm invetten. Het deeg uitrollen tot een lap die iets groter is dan de vorm en deze hiermee bekleden. De vorm tot verder gebruik in de koelkast zetten.

Bereidingswijze

De vulling bereiden door in een kom twee eieren te kloppen en de Van Gilse schenkstroop, vanillesuiker, het zout en de gesmolten boter erdoor te kloppen. De vorm weer uit de koelkast nemen en de pecannoten erop rangschikken. De vulling erover schenken en de taart in het midden van de oven zetten. De taart eerst 15 minuten op 200?C bakken. Daarna de temperatuur verlagen tot 180?C en de taart nog 30 minuten bakken. De taart op een rooster laten afkoelen en daarna uit de vorm nemen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ireenp
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top