1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Aardappel-broccolitaart

Aardappel-broccolitaart

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-06-2006

Ingrediënten 4 personen


750 g vastkokende aardappels, in blokjes;
600 g broccoli;
125 g magere spekreepjes;
4 eieren;
200 ml slagroom;
100 g geraspte kaas;
2 uien, gesnipperd;
2 eetlepels olijfolie;


Verder heb je nodig


Springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ?C. Kook de aardappelblokjes in een pan met wat water en zout in ca. 8 minuten net gaar. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronken en snijd ze in kleine stukjes. Doe de broccoli de laatste 3 minuten in de pan bij de aardappels. Giet het geheel af. Laat in een vergiet goed uitlekken en schep in de ingevette taartvorm. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Voeg de ui met de olijfolie toe en bak nog 2-3 minuten tot de ui begint te kleuren. Haal de pan van het vuur. Klop de eieren los en voeg de slagroom, het spek-uimengsel, de helft van de kaas, zout en peper naar smaak toe. Schenk in de vorm en strooi er de rest van de kaas over. Bak de taart in 30-40 minuten in de oven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top