1. Home
  2. Recepten
  3. Portugese keuken
  4. Caldeirada de peixe

Caldeirada de peixe

  • Portugees, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-06-2006

Ingrediënten 7 personen


2 kg verse gemengde vis (rog, zeeduivel, sardientjes, garnalen, )
grof zeezout
3 grote uien
800 gr rijpe tomaten
1 groene paprika
5 teentjes knoflook
750 gr aardappelen
2 el peterselie
1/4 l olijfolie
1 of 2 piri-piri (hete pepertjes) of piri-piri olie
2 dl droge witte wijn
koriander
nootmuskaat
peper


Verder heb je nodig


Grote kookpot.


Caldeirada is een bekende visstoofpot in Algarve, een soort bouillabaisse met vele soorten vis, schaal- en weekdieren.
Recept gezien op tv en op de internetsite van dat programma stond het recept. Wat natuurlijk gaat verdwijnen ik wou het graag bewaren en delen met anderen. (6 tot 8 pers.) Maaltijdsoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de vissen schoon, snij ze in stukken van 5 cm en bestrooi met zeezout. Pel de uien en snij ze in ringen. Hak de knoflook fijn. Was de tomaten en paprika en snij ze in plakjes. Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes.
Leg in een grote kookpot eerst een laag uien, dan de tomaten en paprika, wat knoflook en peterselie. Daarna wat vis toevoegen en die met schijfjes aardappelen bedekken. Herhaal deze laagjes tot de pot vol is. Meng de olijfolie met hete pepertjes (haal de zaadjes er eerst uit !), nootmuskaat en peper. Overgiet de lagen ingredi?nten met de olijfolie en een flinke scheut wijn.
Laat alles gedurende een dik half uur gaar worden met het deksel op de pan. Schud regelmatig eens met de kookpot zodat het vocht zich goed verdeelt.
Als alles gaar is meteen opdienen !



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van icequeen1155


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van icequeen1155
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top