EIGENGEMAAKTE CRUESLI
- Ontbijt
- 60-120 min.
Bij ons thuis eten ze allemaal graag cruesli, ik maak altijd een voorraadje van deze overheerlijke krokante muesli.
Het recept heb ik uit een oude TIP-culinair
Ingrediënten
Voor 1 pot van ongeveer 7.5 dl.- 100 gram havervlokken;
- 100 gram havermout;
- 75 gram grofgehakte pacannoten;
- 50 gram geroosterd sesamzaad;
- 75 gram blanke rozijnen;
- 100 gram heel fijn gesneden gedroogde abrikozen;
- 1/2 dl. walnootolie;
- 1 dl. ahornsiroop (maple sirup)of vloeibare honing;
Benodigdheden
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 120 graden C.
Bereidingswijze
- Meng de havervlokken, havermout, pecannoten, sesamzaad, blanke rozijnen en de abrikozen door elkaar en roer er de walnootolie door.
- Spatel de stroop of honing erbij totdat er een kruimelig, kleverig mengsel ontstaat.
- Verdeel dit mengsel over een licht ingevette bakplaat. Laat de cruesli in het midden van de oven in 1.5 uur drogen. Schep het elke 15 minuten om zodat het gelijkmatig lichtbruin en krokant wordt.
Serveertip
Heerlijk met yoghurt en verse vruchten