1. Home
  2. Recepten
  3. EIGENGEMAAKTE CRUESLI

EIGENGEMAAKTE CRUESLI

  •  , Ontbijt
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-06-2006

Ingrediënten


Voor 1 pot van ongeveer 7.5 dl.
- 100 gram havervlokken;
- 100 gram havermout;
- 75 gram grofgehakte pacannoten;
- 50 gram geroosterd sesamzaad;
- 75 gram blanke rozijnen;
- 100 gram heel fijn gesneden gedroogde abrikozen;
- 1/2 dl. walnootolie;
- 1 dl. ahornsiroop (maple sirup)of vloeibare honing;



Bij ons thuis eten ze allemaal graag cruesli, ik maak altijd een voorraadje van deze overheerlijke krokante muesli.
Het recept heb ik uit een oude TIP-culinair

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 120 graden C.

Bereidingswijze

- Meng de havervlokken, havermout, pecannoten, sesamzaad, blanke rozijnen en de abrikozen door elkaar en roer er de walnootolie door.
- Spatel de stroop of honing erbij totdat er een kruimelig, kleverig mengsel ontstaat.
- Verdeel dit mengsel over een licht ingevette bakplaat. Laat de cruesli in het midden van de oven in 1.5 uur drogen. Schep het elke 15 minuten om zodat het gelijkmatig lichtbruin en krokant wordt.

Serveertip

Heerlijk met yoghurt en verse vruchten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Christa_Beldman


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Christa_Beldman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top