Toscaanse spekcreme
- Italiaans, Streekgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 01-06-2006
Super lekker, en makkelijk te bereiden. Deze creme serveren we op een stuk warm brood met een glas goede rode wijn als voorgerechtje of als borrelhapje
Ingrediënten 4 personen
-1 kg fijngemalen spek-20 gram zeezout
-Versgemalen zwarte peper
-6 teentjes knoflook
-een paar takjes rozemarijn
-1 theelepel wijnazijn
Voorbereiding
-Doe het fijngemalen spek in de blender, voeg er het zeezout, de zwarte peper, de gepelde knoflook en de blaadjes, niet de harde steeltjes van de
rozemarijn aan toe.
Bereidingswijze
-Giet er tot slot de wijnazijn bij en meng met de blender tot een gladde cr?me.
Serveertip
TIP :
-fijngemalen spek van de rug gebruiken
Laatste reacties
Hallokes , dit neem ik zeker mee hoor humm, bedankt , lieve groetjes Gissie
Ik neem aan dat er pancetta gebruikt wordt?