FRUITIGE AARDAPPEL-GEHAKTSCHOTEL
- Internationaal, Ovenschotel
- 20-30 min.
Heerlijke ovenschotel. MAAR WEL SUPER SUPER APART!!!!!
Ingrediënten
600 gr. aardappels(geschild gewicht); 3 hardgekookte eieren; 500 gr. gebraden gehakt (vleeswaar of reeds gebakken gehaktballen); 1 blikje ananasstukjes; 50 gr. rozijnen; 2 dl. melk; 50 gr. boter; kerriepoeder; mespunt mosterd; 100 gr. geraspte oude kaas; peper en zout; 1 ei ; peterselieBenodigdheden
grote ovenschotel; pan
Bereidingswijze
Schil de aardappels, snijdt ze in plakjes en kook ze 4-5 minuten. Leg de helft van de aardappelplakjes in een ingevette schaal. Snijd 2 eieren en het gebraden gehakt in dunne plakken. Leg de plakjes ei en gehakt op de aardappels. Verdeel de ananas en rozijnen over het gehakt. Dek de schotel af met de rest van de aardappels.Verwarm de melk met de boter, voeg kerriepoeder, mosterd, kaas,peper en zout toe. Smelt de kaas.Klop het ei los en roer het, van de warmtebron af, door de saus. Giet de saus over de aardappels. Zet het gerecht +/- 25 min. in de oven en bak totdat het bruin is op 200 graden C.Garneer met gehakte peterselie en gekookt ei.