Broccolisalade met warme vinaigrette

  • Nederlands, Salade
  • 20-30 min.

In twintig minuten heb je weer eens een ander gerecht dan de gewone gekookte broccoli op tafel staan.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 el oijfolie; 125 g magere spekreepjes (als je naar de AH gaat, neem dan de spekreepjes Provenciaals); 600 g broccoli; 3 bosuitjees; 2 el citroensap
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de broccoli in roosjes.

Bereidingswijze

Verhit in een koekenpan 1/2 el olie en bak de spekreepjes 5 minuten uit. Intussen in ruim kokend water met zout broccoliroosjes in 3-4 minuten beetgaar koken. Broccoli in vergiet onder koud water afspoelen en goed laten uitlekken. In schaal broccoliroosjes en spekjes mengen. Bosuitjes in smalle ringetjes snijden. In steelpan rest van olie met citroensap met garde al kloppend zachtjes verwarmen. Bosuitjees toevoegen en kort meeverwarmen. Vinaigrette op smaak brengen met zout en peper en warm over broccoli en spekjes schenken.

Serveertip

Lekker bij gegrilde biefstuk.

Recept uit AllerHande 2-2006

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pauliens-verzameling avatar
pauliens-verzameling

Doorsturen

Home Recepten