Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stroopwafelsouffle

Stroopwafelsouffle

Door: novemberrain18

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-05-2006

Ingrediënten 4 personen


4 eieren, 25 g boter, 25 g bloem gezeefd, 200 ml melk, 4 stroopwafels, 2 el poedersuiker


Verder heb je nodig


Keukenmachine, 4 soufflebakjes (inhoud 150 ml)ingevet


Hartverwarmend Lekker

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Splits de eieren en klop de eierdooiers los. Laat 25 g boter smelten op een laag vuur, roer de bloem erdoor en schenk al roerend scheutje voor scheutje de melk bij, tot er uiteindelijk een gladde saus ontstaat. Neem de pan van het vuur en roer de losgeklopte eierdooiers erdoor. Laat dit mengsel even afkoelenKlop het eiwit stijf in een vetvrije met een snufje zout en zet het tot gebruik in de koelkast. Maal de stroopwafels zeer fijn in de Keukenmachine (of stamp ze fijn in de vijzel). Schep de eiwittrn voorzichtig door het dooiermengsel en schep als laatse de fijngemalen stroopwafels erdoorVerdeel het stroopwafelmengsel over de vier bakjes en bak het in 15-20 min. af in een hete oven. Strooi de poedersuiker eroverheen. Serveer direct

Serveertip

BRON : AH JUNI 2006



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top