Zelfgemaakte yoghurt met gegrilde appel

  • Nederlands, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 29-05-2006

Ik vind het cool om zelf yoghurt, brood, limonade siroop enzo te maken!!! Daarom zet ik hier het recept van HEERLIJKE yoghurt die je zelf maakt, met lekker zachte appeltjes en kaneel...SUPER... Tip: als je de yoghurt 's ochtends voordat je gaat werken (of voor kinderen: naar school gaat) maakt, is hij klaar als je weer thuiskomt!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
1 l volle melk-
5 dl yoghurt-
3 appels-
25 g donkere basterdsuiker-
2 eetlepels water-
3 eetlepels ongezouten roomboter-
kaneelpoeder-
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grillpan-
appelboor-
5 schaaltjes

Bereidingswijze

Breng de melk aan de kook in een pan met dikke bodem. Zet het vuur uit. Giet de melk in een kom en laat hem 40 min. staan. Giet de yoghurt erbij en roer het om. Dek het af en laat het 6-8 uur staan. Let op: stop het NIET in de koelkast maar laat het gewoon bij kamer temperatuur staan!! Ongeveer een kwartier voordat je het toetje gaat eten, schil je de appels en boor je ze uit. Snij ze in ringen. Verhit 1 eetlepel boter in je grillpan en leg de appelringen er in. Bestrooi ze met een flinke portie kaneelpoeder. Bak ze 2 min. Gooi intussen de rest van de boter, de suiker en het water in een pan. Breng het aan de kook en roer het om. Giet het over de appels. Draai de appels om en bak ze 2 min. Giet de yoghurt in de schaaltjes, op de appels zit al suiker maar als je dat wil dan kan je nog wat suiker of vanillesuiker door de yoghurt roeren. Leg bij of in elk schaaltje een paar appelringen en schenk het vocht uit de pan er over. Nu heb je een heeeerlijk toetje!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten