1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pizza
  5. Pizza Rustica

Pizza Rustica

Door: novemberrain18

  • Italiaans, Streekgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-05-2006

Ingrediënten 8 personen


Voor het Deeg:400 g bloem, 1 el (15 g)instant gist, 2 eieren losgeklopt, 5 el olijfolie, 1 tl witte basterdsuiker, zout, peper Voor de Vulling:16 eieren, 100 g scarmorzakaas (Italiaanse winkel) of mozzarella in blokjes, 75 g gedroogde ham, bijv. parmaham, in blokjes, 75 g droge worst (italiaanse winkel, evt met chilipeper), in stukjes, 100 g pecorino geraspt, 1/2 tl kaneel


Verder heb je nodig


Vlaaivorm (25 cm en 3 cm hoog), ingevet


Echt Italiaans deze pie, bestaande uit deeg met een vulling van verassende ingredienten, zoals suiker en kaneel. Het is een specialiteit van het plaatsje Teramo in Abruzzen. Eet hem warm of koud, met een groene saladeHeerlijk als picknickgerecht

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Stort voor het deeg de bloem als een bergje op het werkvlak en maak een kuiltje in het midden. Meng de gist met 1/2 dl lauw water en doe de gist, de eieren, olijfolie, suiker en zout en peper in het kuiltje. Meng alles met de vingertoppen vanuit het midden tot een glad deeg. Laat het afgedekt op een warme plaats +/- 30 min. rustenKook voor de vulling 12 eieren in 6-8 min. hard, laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd de eierdooiers grof (de eiwitten gebruik je niet). Klop de overige 4 eieren los. Meng de dooiers met de kaas, ham, worst, pecorino, de losgeklopte eieren en kaneel en voeg zout en peper naar smaak toeVerwarm de oven voor op 200 graden rol 2/3 van het deeg op een met bloem bestoven wervlak uit en bekleed er de vlaaivorm mee. Verdeel de vulling gelijkmatig over de deegbodem. Rol van de rest van het deeg een deegdeksel, bestrijk de rand met water en leg het deksel op de pie. Druk de randen op elkaar en maak een gaatje in het midden, zodat de stoom kan ontsnappenBak de pie +/- 30 min., verlaag de oventemparatuur naar 180 graden en bak de taart in +/- 15 min. gaar

Serveertip

BRON : TIP JUNI 2006



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top