1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Rabarbertaart

Rabarbertaart

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-05-2006

Ingrediënten 4 personen


500 gram rabarber, 75 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 150 gram bloem, 75 gram suiker, snufje zout, 90 gram boter
slagroom, kwark, mascarpone als afwerking


Verder heb je nodig


Ovenschaal ingevet


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 220 graden

Bereidingswijze

De rabarber aan 1 cm dikke stukjes snijden. Vermengen met 75 gr. suiker en een zakje vanillesuiker. Vet de ovenschaal in en bestuif die met wat bloem. Doe het rabarbermengsel erin.
Maak een deeg van 150 gr. bloem, 75 gr. suiker, een snufje zout en 90 gr. boter.
Strooi wat plukjes van het deeg over het rabarbermengsel heen.
Doe de schaal in de oven en laat hem in 45 min. garen.

Serveertip

Warm serveren als toetje of bij de koffie met slagroom, kwark of mascarpone.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van duiveltjealex


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van duiveltjealex
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top