1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Tapenade
  6. Pinkster tapenade

Pinkster tapenade

Door: pinksterblom

  • Spaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-05-2006

Ingrediënten


2 aubergineseen bosje koriander4 takjes rozemarijn4 blaadjes basilicum3 gedroogde tomaatjeseen scheutje pompoenolie of een goede kruidenolieeen lepeltje sambal of een spaanse peper2 lepels fetablokjeseventueel bruin broodkruim


Verder heb je nodig


Een keukenmachine
Kruiden van de steeltjes halen


Een vegatapenade voor op een stokbrood.
Afschuwelijk lekker!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Halveer de aubergines na de kroon verwijderd te hebben.Kook ze in water. Controleer na 10 minuten of het vruchtvlees gaar is.

Bereidingswijze

Haal het vruchtvlees van de schil. Laat het even afkoelen. Doe alle ingredienten in de machine. Als de tapenade te dun wordt wat broodkruim toevoegen.Te dik? Een beetje olie erbij.

Serveertip

Lekker op bruin stokbrood met een droge, koude, witte wijn



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pinksterblom
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top