lasagne met rode bietjes

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-05-2006

Voor als je van rode bietjes houdt! Gezond en lekker! Met verse zelf te koken bietjes is lekkerder omdat ze dan lekker stevig blijven. Kan natuurlijk ook met voorgekookte bietjes. Vis kunt je weglaten of vervangen door bijvoorbeeld rucolapesto of gehakte noten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gram rode bieten (verse)-
200 gram witvis, in kleine stukjes-
lasagnebladen-
100 gram geraspte kaas, voor bovenop -

voor de bechamelsaus:
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- ongeveer 500 ml melk
- ruime eetlepel mierikswortel (uit potje)
- peper, zout en nootmuskaat
- 200 gram geraspte oude geitenkaas

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 816,89 kcal
Koolhydraten 71,91 g
Eiwitten 46,24 g
Vetten 36,77 g
Benodigdheden
ovenschaal

Bereidingswijze

Maak de bieten schoon en kook ze ongeveer 1 uur. Laat ze afkoelen in koud water en pel de schil eraf. Snijd de bieten doormidden en snijd er plakjes van. Doe in een kom en meng er wat peper en zout doorheen.

-----Maak de bechamelsaus door eerst de boter te smelten, bloem erdoorhen roeren en langzaam de melk erdoorheen onder contstant roeren tot er een saus onstaat met de dikte van yoghurt. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de mierikswortel en de kaas toe, zet het vuur uit en laat de kaas er langzaam doorheen smelten.

------In je ovenschaal begin je met een dun laagje bechamel, lasagnebladen er op, laagje bietjes, laagje vis, bechamel, lasagnebladen en ga zo door tot de igredienten op zijn. Zorg wel dat je eindigt met een laagje bechamel, strooi daar de kaas overheen.

-------Oven 200 graden voorverwarmen. Zet de schaal er 40 minuten in.

Serveertip

Lekker met groene salade of komkommersalade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jordybutter avatar
jordybutter 24-09-2012

Veel beter dan gewone rode bieten!

ElVerhage avatar
ElVerhage 06-09-2010

Een paar van mijn favoriete smaken bij elkaar, ik neem het recept mee, dankjewel!

bardoeltje avatar
bardoeltje 24-06-2010

heb dit recept gisteren gemaakt en was werkelijk heerlijk

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten