1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Ansjovistaart

Ansjovistaart

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-05-2006

Ingrediënten 4 personen


1 pakje bladerdeeg (10 plakjes)-
450 g uien, in ringen-
2 blikjes ansjovis-
1 bakje groene olijven, in ringetjes-
2 bollen mozzarella, in blokjes-
1/2 zakje geraspte kaas (a 175 g)-
4 zongedroogde tomaatjes op olie, in stukjes-
1/2 groene peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt-
75 g ongepelde amandelen, grof gehakt-
1 ei, losgeklopt-
2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden-
zwarte peper-
boter om in te vetten


Verder heb je nodig


Oven-
springvorm (24 cm doorsnee)


Heerlijke hartige taart van mijn moeder!! Eerst zat er alleen ansjovis, ui en olijven in maar ik heb er wat meer bij verzonnen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de springvorm in met boter, bekleed hem met 5 plakjes bladerdeeg. Maak de blikjes ansjovis open en laat de olie in een pan lopen. Fruit hier in de uiringen 10 min. op een laag pitje. Bak de olijven, de stukjes zongedroogde tomaat, de amandelen, de Italiaanse kruiden, de groene peper en een beetje zwarte peper even mee op wat hoger vuur. Zet het vuur uit en schep de ansjovis en de blokjes mozzarella er door. Schep dit mengsel in de springvorm. Hou 2 eetlepels geraspte kaas achter, strooi de rest over de taartvulling. Bedek de taart met de plakjes bladerdeeg en strijk het geklopte ei erover. Strooi de achtergehouden kaas er op. Schuif de taart in de oven en bak hem 25 min. Maak intussen een lekkere salade of een bakje met rauwkost. Haal de taart uit de oven, haal de springvorm rand eraf en snij hem in punten. Je kan eten!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tinkhoofd


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tinkhoofd
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top