1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pizza
  5. PIZZA

PIZZA

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-05-2006

Ingrediënten


VOOR HET DEEG: 110 gram bloem - 50 gr. koude boter - 4 eetlepels water - snufje zout.OM DE PIZZA MEE TE BEDEKKEN: 6 of meer ansjovisjes - 500 gram tomaten - 250 gram in plakken gesneden pikante kaas - zout en peper -100 gram champignons - pikante saus - 3 eetlepels olie.


Verder heb je nodig


Kom; deegroller; vlaaivorm (of boterkoekvorm)


Lekker je eigen verse pizza maken.
Je moet er wel tijd voor over hebben, anders moet je er niet aan beginnen!Het vergt veel voorbereiding.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

LET OP: DEEG MOET OP EEN KOELE PLAATS MINSTENS EEN HALF UUR STAAN OM OP TE STIJVEN

Bereidingswijze

Doe 2/3 van de bloem (+/- 72 gr.) in een kom met een snufje zout en de zeer harde boter.Vervolgens snijd je met 2 messen de boter in kleine stukjes.Hierna doe je lepel voor lepel water bij het deeg tot je een massa hebt die aan elkaar hangt zonder daarbij te kleven.Maak het aanrecht schoon en bestrooi deze met een deel van de achtergehouden bloem.Bestrooi de deegroller eveneens met bloem en rol het deeg uit onder af en toe keren van de lap deeg.Steeds opnieuw bloem op het aanrecht strooien en ook de roller steeds schoonmaken en opnieuw met bloem inwrijven.Wanneer het een grote dunne lap is geworden, vouw je hem weer tot een klein pakketje op en rolt hem weer uit tot een dunne lap.Dit uitrollen herhaal je 3 a 4 keer.De ingevouwen lap leg je op een koele plaats minstens een half uur weg om op te stijven.Wanneer het deeg zijn rustperiode gehad heeft, rol je het nog een keer uit en bekleed je er een beboterde vlaaivorm of boterkoekvorm mee.Prik enige gaatjes in het deeg en smeer deze bodem in met een beetje olijfolie.Snijd de tomaten in plakjes en arrangeer ze met de ansjovisfilet, de schoongemaakte champignons en de kaasplakken in gladde lagen op het deeg. Hieroverheen doe je wat zout en peper, de pikante saus (kant en klaar te koop)en de rest van de olijfolie.Bak deze pizza in een voorverwarmde oven (200 - 250 graden C.:gas 4-5)in het midden van de oven in 25 minuten gaar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top