Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Andijviestamppot met geitenkaas

Andijviestamppot met geitenkaas

Door: dok

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-05-2006

Ingrediënten 4 personen


1,5 kg aardappelen
25 gr boter
200 gr ontbijtspek
600 gr andijvie
2,5 dl melk
2 el groene pesto
2 el gedroogde tomaat in stukjes
12 zwarte olijven, ontpit en in ringen gesneden
4 plakken zachte geitenkaas (a 75 gr)
75 gr walnoten


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Ontdek meer:

Voorbereiding



Bereidingswijze

Schil de aardappelen en breng deze in 3 dl water met wat zout aan de kook. Kook de aardappelen in ca. 25 minuten gaar. Snijd ondertussen het spek in reepjes. Verhit de boter in een Koekenpan en bak het spek in gedeelten knapperig bruin. Laat het uitlekken op keukenpapier. Breng de melk met pesto aan de kook en verwarm de grill van de oven voor. Giet de aardappelen af, stamp deze fijn en meng de puree met de warme melk. Doe ook de andijvie, het ontbijtspek, gedroogde tomaat en olijven erdoor. Schep de stampot in de ovenschaal en verdeel de plakken geitenkaas en walnoten over de schotel en gratineer deze kort onder de hete grill.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dok
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top