1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Witte chocolademousse met passiegelei

Witte chocolademousse met passiegelei

Door: matisse

  • Internationaal, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-05-2006

Ingrediënten 4 personen


Vruchtvlees van 6 passievruchten
0,6 dl water
1 el suiker
1 tl citroensap
1 blaadje gelatine
50 g witte chocolade
1,5 dl room
2 eiwitten
enkele gehakte pistachenootjes of amandelsnippers als garnering


Witte chocolademousse met passiegelei
Witte chocolademousse met passiegelei

Exotisch mini-dessert in kleine glaasjes, een razend populair toetje! Recept van Jeremy Vermolen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereid een dag of minstens 4 uur van tevoren ivm opstijven in de koelkast.

Bereidingswijze

Week het gelatineblaadje ca 5 min in water. Kook het vruchtvlees met het water, de suiker en het citroensap zacht. Zeef de pitjes eruit, voeg het uitgeknepen blaadje gelatine toe en laat opstijven in de koelkast.
Smelt de chocolade (au bain marie of 2 minuten op stand medium in de magnetron). Klopt de room lobbig en het eiwit in een andere vetvrije kom stijf. Roer de chocolade en de room door elkaar en schep het eiwit erdoor (voorzichtig om het luchtig te houden). Verdeel over 4 kleine glaasjes en laat opstijven in de koelkast.

Serveertip

Roer de passievruchtengelei los, voeg eventueel wat water of likeur toe (Passoa bv) tot je de gewenste dikte hebt. Schep op de chocolademousse en garneer met de pistache of amandel.
Serveer als onderdeel van een dessert met nog 2 (mini)toetjes.

Bron

Good Food



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top