1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Saus
  6. Balti Kip in Hara Masala saus

Balti Kip in Hara Masala saus

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-05-2006

Ingrediënten 4 personen


* 1 groene appel (in stukjes)
* 4 a 6 el koriander (versgesneden)
* 2 a 3 el mintblaadjes (vers gesneden)
* 120 ml magere yoghurt
* 45 ml verse kaas of ricotta
* 2 groene pepers (schoongemaakt en kleingesneden)
* 1 bosje lente-ui (versneden)
* 1 tl zout
* 1 tl suiker
* 3 teentjes knoflook (geperst)
* 1 tl gember
* 1 tl olijfolie
* 225 gr kipfilet (in blokjes)
* 25 gr rozijnen


Verder heb je nodig


Doe de appel, 3/4 vd koriander, de mint,, de yoghurt, de verse kaas/ricotta, de pepers, de ui, het zout, de suiker, de knoflook en de gember in een schaal (o.d.), vermeng en maak vervolgens een mousse met een staafmixer (of food processor, mag ook). Een minuutje is lang genoeg.
Verwarm de olie in een wok en doe de mix hierin, 2 min. Doe nu de kip erbij en roer door elkaar. Laat dit een 13 a 14 min. op een laag vuurtje staan. Roer er nu de rozijnen en de resterende koriander door.


Een overheerlijke indiasche bereiding van o.a. kip en yoghurt. Erg weinig calorien, 158 pp). Ik vond het een beetje Grieks aandoen, maar dat neemt niet weg dat het lekker was. Doe maar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wokken

Serveertip

Met rijst (2/3 water en 1/3 rijst, op laag vuur, totdat al het water opgenomen/verdampt is; 10-15 min. met deksel erop.) en sperzie-bonen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrilevison


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrilevison
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top