Dadar kebertu

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.

Indonesische gevulde omelet


Indische omelet

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
6 eieren2 eetlepels gesneden bieslookzout en versgemalen peper1 eetlepel zonnebloemolie
voor de vulling:
1 sjalotje2 teentjes knoflook3 kemirienotenhalve theelepel trassihalve eetlepel ketoembar1 theelepel djinten1 theelepel laoshalve theelepel koenjit2 theelepels suiker250 gr. rundergehakt15 gr. santen van een blok
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan en vijzel

Voorbereiding

Sjalotje en de knoflook zeer fijn hakken. De noten hakken en bruin roosteren in een droge koekenpan. De noten, sjalot, knoflook, trassie, ketoembar, djinten, laos, koenjit en suiker tot een pasta wrijven in een vijzel.
Eieren loskloppen met peper, zout en bieslook.

Bereidingswijze

De helft van de olie verhitten in een koekenpan en het gehakt met de kruidenpasta roerbakken tot het gehakt rul is. De santen en 3/4 dl. water toevoegen en al roerend aan de kook brengen. Onder af en toe roeren 5 min. zachtjes laten pruttelen tot het vocht verdampt is.
In andere koekenpan de rest van de olie verhitten en het eimengsel zachtjes bakken tot de bovenkant gestold is. Voorzichtig keren en de onderkant goudbruin bakken.
De omelet op een bord laten glijden, vulling erop doen en dichtklappen. In stukken snijden en meteen serveren.

Serveertip

Lekker met ketjapsaus.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten