Dadar kebertu
- Indonesisch, Bijgerecht
- 10-20 min.
Indonesische gevulde omelet
Indische omelet
Ingrediënten 4 recipe.people
6 eieren2 eetlepels gesneden bieslookzout en versgemalen peper1 eetlepel zonnebloemolievoor de vulling:
1 sjalotje2 teentjes knoflook3 kemirienotenhalve theelepel trassihalve eetlepel ketoembar1 theelepel djinten1 theelepel laoshalve theelepel koenjit2 theelepels suiker250 gr. rundergehakt15 gr. santen van een blok
Benodigdheden
koekenpan en vijzelVoorbereiding
Sjalotje en de knoflook zeer fijn hakken. De noten hakken en bruin roosteren in een droge koekenpan. De noten, sjalot, knoflook, trassie, ketoembar, djinten, laos, koenjit en suiker tot een pasta wrijven in een vijzel.
Eieren loskloppen met peper, zout en bieslook.
Bereidingswijze
De helft van de olie verhitten in een koekenpan en het gehakt met de kruidenpasta roerbakken tot het gehakt rul is. De santen en 3/4 dl. water toevoegen en al roerend aan de kook brengen. Onder af en toe roeren 5 min. zachtjes laten pruttelen tot het vocht verdampt is.
In andere koekenpan de rest van de olie verhitten en het eimengsel zachtjes bakken tot de bovenkant gestold is. Voorzichtig keren en de onderkant goudbruin bakken.
De omelet op een bord laten glijden, vulling erop doen en dichtklappen. In stukken snijden en meteen serveren.
Serveertip
Lekker met ketjapsaus.