Appelbootjes

  • Kinderkeuken, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-05-2006



Een lekker gebakje voor de kids, ook nog weinig vet ook, dus gezond!!

Deel dit recept

Ingrediënten
1 pakje (roomboter)bladerdeeg (diepvries, 10 plakjes)

4 appels (Elstar)

1 eetlepel citroensap

1 eierdooier

1 eetlepel paneermeel

60 g fijne suiker

1/2 theelepel kaneelpoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 ?C of gasovenstand 4. Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien (dat duurt ongeveer 10 minuten). Intussen schil je de appels en snij je ze in 4 partjes. Klokhuizen eruit, en elk appelpartje snij je weer in 4 plakjes. Druppel wat citroensap over de plakjes, zodat ze niet verkleuren. 2. Leg het bakpapier op de bakplaat. De bootjes mogen komen! Rol de hoeken van elk bladerdeegplakje 2 keer om. Zo krijg je een soort achthoekige bootjes met kleine opstaande randjes. Leg ze op de bakplaat. Klop in een kopje met een vork de eierdooier met 1 eetlepel water los. Dit mengsel strijk je dun over de rand en bodem van de deegbootjes. Strooi ook het paneermeel erover. 3. Leg de plakjes appel als dakpannen op de bodem. Meng in een kopje kaneel en suiker door elkaar en bestrooi de taartjes met lekker veel kaneelsuiker. 4. Bak ze in 20 minuten bruin (in het midden van de oven). Laat de taartjes iets afkoelen - heb je mooi even de tijd om thee te zetten.

Laatste reacties

jeirdolleke avatar
jeirdolleke 11-03-2007

Hallo, Ik wilde je even laten weten dat ik je recepetje heb meegenomen. Fijne dag verder. Groetjes, Tilly

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten